Urban Hippies is een Nederlands label met een uitgebreid assortiment kleurrijke handgemaakte sieraden & accessoires.

Wat voor Femke Boskman ooit als hobby aan de keukentafel begon, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze onderneming met meer dan 150 verkoop- adressen in binnen- en buitenland.

De sieraden worden met de hand gemaakt door Femke en haar team in het atelier in Eindhoven. Oude vintage materialen worden gecombineerd met roestvrij staal en anti-allergene materialen.

Typisch Urban Hippies zijn: bloemen, kleuren, symbolen, folklore, natuurlijke materialen en een knipoog naar de seventies. Kortom producten waar je blij van wordt!

 

Voor de inkoop, verwerking en recycling van materialen en producten houden ze bij Urban Hippies rekening met de ‘Footprint’ die zij achterlaten op deze wereld. Halffabrikaten worden indien mogelijk in hun eigen atelier gemaakt. Onderdelen die zij niet zelf kunnen maken, laten ze zoveel mogelijk bij dezelfde fabrikant produceren zodat ze eisen kunnen stellen aan duurzame productie.

Ze maken gebruik van duurzaam vervoer en binnen Nederland werkt Urban Hippies met fietskoeriers. Vanuit de gedachte “practice what you preach” leven ze zelf duurzaam: ze eten vega(n), rijden geen auto en reizen met het openbaar vervoer.