01
Oct
Tranquillo winter 2016
275 Views

Het begon allemaal met een regenjas! Danefae werd opgericht door 4 Deense jeugdvrienden die genoeg hadden van de standaard saaie regenkleding. Ze besloten kwaliteitskleding te maken en tegelijkertijd wat kleur toe te voegen aan het dagelijkse leven. Ze wilden “praktisch mooi maken” en het grillige Scandinavische weer omarmen met kleurrijke en functionele ontwerpen. Sindsdien zijn de collecties groter en groter geworden, maar ze hebben nog altijd dezelfde missie: kleurrijke, stijlvolle en tegelijkertijd praktische en comfortabele kleding maken van de hoogste kwaliteit. 

Bij Danefae geloven ze in duurzaamheid: de kleding is gemaakt om lang mee te gaan. Voor de productie werken ze alleen samen met fabrikanten die BSCI gecertificeerd zijn. Daarnaast is een deel van de collectie GOTS gecertificeerd of voorzien van het OEKO-TEX®-label of Swan Ecolabel. 

Het paradepaardje van Danefae is de softshell jas in allerlei kleuren en prints. Danefae combineert alle technische hoogstandjes van skikleding met een mooie vrouwelijke pasvorm. De jassen zijn winddicht, ademend, waterafstotend en stretch. In plaats van schadelijke PFOA coatings wordt gebruik gemaakt van een Eco Bionic finish.